به گزارش ایلنا، بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، در پاسخ به سوالی درباره ادعای سفر وزیر امور خارجه عمان به واشنگتن برای میانجیگری میان ایران و آمریکا گفت: این سفر انجام شده و دیدارهایی صورت گرفته است. من از دیدارها و محتوای آن دیدارها خبر ندارم. ایران و عمان روابط خوب و مستمری با یکدیگر دارند. هفته گذشته هم آقای ظریف به عمان سفر کردند ولی این سفرها را نباید به یکدیگر پیوند داد.
وی درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا درخصوص مسائل منطقه ای در کنار برجام اظهار داشت: من نمی دانم به چه چیزی استناد می کند. بحث برجام کاملا روشن است. یکسری موضوعات هم توسط ایالات متحده و برخی از کشورها درخصوص سیاست های ایران مطرح می شود که به نظر ما ارتباطی با برجام ندارد.
این دیپلمات ارشد کشورمان درباره شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه تصریح کرد: ایران برای احقاق حقوق و نشان دادن تعهداتش، با توجه به خروج غیرقانونی امریکا در برجام و عدم پایبندی به تعهداتش، ایران از همه سازوکارهایی که وجود دارد و از جمله سازوکار لاهه، برای احقاق حقوق کشور استفاده می کند. شکایت ایران اعلام وصول شده و جلسه دادگاه در شهریور برگزار می شود. ما برای صیانت از منافع خود از همه ابزارها استفاده می کنیم.
قاسمی ادامه داد: باید صبوری کرد. این یک مسئله حقوقی است. ما همه تلاش خود را می کنیم و پیگیری آن بهتر از سکوت و هر اقدام دیگری است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ترامپ گفته ایران امروز دیگر آن ایران سابق نیست و به زودی با ما تماس می گیرد؟ خاطرنشان کرد: از آقای ترامپ بپرسید که هر بامداد که بیدار می شود، تصور می کند با حضورشان در کاخ سفید جهان از نو متحول و متولد می شود، اظهارات جالبی بیان می کنند. این اظهارات قابل اعتنا نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال مذاکره با آمریکا وجود دارد؟ ابراز داشت: ممکن است بخش هایی از آمریکا آرزوهایی را مطرح کنند ولی با اقدامات خصمانه امریکا، خروج از برجام و ادامه سیاست های اشتباه خود و تلاش برای فشار اقتصادی بر ملت ایران و تحریم ها، شرایط برای چنین بحثی موجود نیست. تا این مراحلی که شما اشاره می کنید با چنین آمریکایی امکان تعامل و گفت وگو نداریم. امریکا نشان داد و هر روز نشان می دهد که غیرقابل اعتماد است.
ادامه دارد...